Bekeken: 93 keer

Donnie



Laat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 Met pijn in ons hart zoeken wij een nieuw baasje voor Donnie, een lieve en gevoelige hond met een gebruiksaanwijzing. Hij is slim, leergierig en beschermend. Hij doet ontzettend z'n best voor je en is graag samen. Zijn hobby's zijn gekroeld worden, naast de fiets rennen en zoekspelletjes doen.

Binnenshuis ligt hij vaak lekker te slapen, je hebt er geen omkijken aan. Hij maakt geen dingen kapot en zelfs eten interesseert hem soms niet echt. Hij is grote vrienden met de kat (al mag die niet in de buurt van zijn eten of speeltjes komen) en ook op straat ziet hij katten als speelkameraadjes.

Donnie is vooral podenco, een zelfstandig en eigenzinnige jachthond. Hij luistert goed, mits de band sterk is tussen baasje en hond én het helpt als er hele lekkere snoepjes zijn. Zodra hij een muis of ander dier ruikt, hoort hij je niet meer. Hem van de riem laten is daarom niet overal handig. Hij komt altijd terug, maar kan zich verliezen in het volgen van zijn neus.

Donnie is niet gecastreerd, maar heeft wel ooit een chemische castratie gehad waar hij mogelijk angstiger van werd. Nu is zijn omgeving een stuk stabieler en is hij wat ouder, dus het is het overwegen waard om nog eens te proberen. Spelen met vrouwtjes vindt hij altijd leuk, gecastreerde reutjes de helft wel- de helft niet, volle reutjes eindigt in (of begint meteen met) conflict.

Donnie heeft liever geen vreemde mannen, kinderen en onaangekonigd bezoek om zich heen, tenzij hij mensen kent. Hij kan beschermend en soms agressief reageren en kan dan happen en soms helaas ook bijten. Dat geeft vervolgens veel spanning rondom sociale situaties, die we proberen te minimaliseren om die reden. We zien dat Donnie veel baat heeft bij stabiliteit, regelmaat en iemand die de leiding neemt, ook in zijn emotie regulatie. Hij slikt nu prozac om hem wat ontspanner te laten zijn en dat gaat goed.

Donnie houdt van regelmaat, het liefst ziet elke dag er zo veel mogelijk hetzelfde uit en weet hij wat er van hem verwacht wordt. Hij wil dan ook graag laten zien dat hij weet wat de volgende stap is: de weg naar de bakker, de route van het laatste rondje 's avonds en dat het na het laatste rondje bedtijd is (hij slaapt bij ons boven in een tweede mand). Hij kan prima een paar uur alleen thuis zijn, maar niet te vaak of te lang.

Door verbroken relaties, verhuizingen en nieuwe banen kunnen wij hem niet de rust en regelmaat bieden die voor hem belangrijk is. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw thuis voor onze bijzondere Donnie.

HET IDEALE NIEUWE BAASJE Is ervaren, geduldig en heeft de tijd om Donnie de stabiliteit te geven die hij nodig heeft. We voelen dat Donnie graag onderdeel van een roedeltje wil zijn, het liefst met wat oudere (en grotere) honden zodat hij daar nog het één en ander van kan leren.

Een nieuw baasje geeft hem rust en duidelijkheid, en heeft niet teveel bezoek over de vloer of ruimte waar Donnie rustig kan zijn. Kinderen zijn een no-go.

Al met al is Donnie een lieve, gevoelige en leergierige hond die zijn geliefden wil beschermen. Helaas kan hij dit dus doen met serieuze agressie. Wij zijn er heilig van overtuigd dat er iemand is die hem de rust en stabiliteit kan bieden zodat hij ook een rustiger en ontspanner leven kan leiden zonder uit zijn slof te schieten. Hopelijk ben of ken jij diegene die dit kan!

Ras/soort: Podenco
Kleur: blond
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: nee
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: overig

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 20 juli 2024 - 12:00
Verloopt: 18 september 2024 - 12:00

Categorie: Honden


De aanbieder

SanneHuijsmans
particulier
Nederland (1104KJ)